Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارس نیوز»
2024-05-06@14:06:48 GMT

صندوق رفاهی که امید و رفاه نیاورد

تاریخ انتشار: ۲۳ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۱۵۴۶۱۶

زهرا سعیدی: موضوع یارانه یا کمک‌های نقدی دولت به مردم یکی از بحث‌های مهم این روزها در محافل اقتصادی و سیاسی است. در باب اینکه حذف سوبسید یا یارانه‌ غیرمستقیم کالاها، گامی ارزشمند در تحقق توسعه اقتصادی بود.

تردیدی نیست و به نظر می‌رسد هر فردی با هر نوع گرایش اقتصادی، موافق اجرای این طرح است؛ اما موضوع نحوه پرداخت یارانه و شناسایی افراد مشمول دریافت آن در دولت تدبیر و امید همواره با اظهارات متناقض و ایده‌های شتابزده و ناکارآمد همراه بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چنانچه، حسن روحانی در دوره اول ریاست خود، در کنار پرداخت یارانه نقدی، پرداخت یارانه کالایی (سبد کالا) را در دستور کار خود قرار داد که با انتقادات و بی‌نظمی‌های خاص خود همراه بود، چنانچه در جریان دریافت کالاها، گزارش‌هایی از فوت چندین نفر بر اثر ازدحام در صف‌های طولانی گزارش شد. همین موضوع باعث شد تا بسیاری با نمایشی خواندن این حرکت در راستای جلب رضایت مردم، به انتقاد از عملکرد دولت بپردازند.

  نحوه پرداخت یارانه و شناسایی افراد مشمول دریافت آن در دولت تدبیر و امید همواره با اظهارات متناقض و ایده‌های شتابزده و ناکارآمد همراه بوده است

با این حال سیاست اصلی دولت که می‌توان از آن تحت عنوان فاز دوم سیاست هدفمندی یارانه در سال 1393 نیز نام برد، با حذف یارانه گروه‌هایی از طبقات یا دهک‌های درآمدی به اجرا درآمد.

البته پیش از این دولت با اعلان فراخوان عمومی از مردم درخواست کرد اگر به یارانه نیازی ندارند، انصراف دهند؛ وگرنه دولت خود، آنها را شناسایی و حذف خواهد نمود. اما در نهایت نتایج مورد انتظار تحقق نیافت و دولت عملاً اقدام به حذف یارانه برخی از افراد کرد که البته این سیاست نیز با انتقادات فراوان و در مواردی اعتراضات ضمنی بخشی از حذف‌شدگان روبرو گشت؛ زیرا به زعم آنان؛ سیاست و ابزار دولت در شناسایی و حذف بسیاری افراد عادلانه نبود.

با این حال رئیس دولت تدبیر و امید طی سخنرانی‌های متعدد از تلاش و اراده خود جهت بهبود وضعیت معیشتی مردم از طریق کنترل تورم، ایجاد اشتغال و... نیز صحبت کرد و اظهار داشت از طریق این اقدامات کاری خواهد کرد که مردم اساساً نیازی به دریافت یارانه نداشته باشند.

بر این اساس، دولت با دفاع از کارنامه خود در این زمینه همواره مدعی بوده که با کنترل تورم قدم ارزنده‌ای در راستای اقتصاد معیشتی برداشته است؛ اما مشاهده می‌شود بعد از گذشت چند سال از آغاز کار دولت، وضعیت اقتصادی مردم نه تنها بهبود نیافته بلکه قشرهای وسیعی از مردم کاملاً ناراضی هستند.

اگر چه دولت اعلام می‌کند موفق به کنترل تورم شده؛ اما این موضوع در جیب مردم احساس نمی‌شود و رکود بالا باعث بدتر شدن وضعیت اقتصادی مردم گشته است.

نمود این نارضایتی را می‌توان در اعتراضات وسیع مردم در دی ماه امسال مشاهده نمود که گرچه با دخالت برخی هنجارشکنان از مسیر اصلی خود خارج شد؛ اما کاملاً رنگ و بوی اقتصادی داشت.

آنچه مشهود است اگر چه دولت در آمار و ارقامی که مشخص نیست بر اساس کدام منابع اعلام می‌شود موفق به کنترل تورم شده؛ اما این موضوع در جیب مردم احساس نمی‌شود و رکود بالا باعث بدتر شدن وضعیت اقتصادی مردم گشته است. از سویی سیاستی که قرار بود "صندوق رفاه امید مردم" باشد، خود عامل ناامیدی مردم شده است.

این وضعیت باعث شد تا دولت در اجرای مرحله سوم هدفمندی یارانه با مشکلاتی مواجه گردد. از این رو آنچه در رابطه با سیاست هدفمندی یارانه قابل نقد است، نه در رابطه با اصل موضوع بلکه به عدم ایجاد شرایط و بسترهای مناسب مانند بهبود وضعیت معیشتی مردم است.

به نظر می‌رسد اجرای صحیح این سیاست زمانی موفق خواهد بود که با انصراف داوطلبانه مردم همراه باشد و این موضوع زمانی محقق می‌گردد که وضعیت اقتصادی مردم تا حدودی در واقعیت و نه در آمار، بهبود یابد.

منبع: پارس نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۱۵۴۶۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شرایط دریافت وام دانشجویی چیست؟

صندوق رفاه دانشجویان برای تأمین بخشی از هزینه‌های دانشجویان در مقاطع تحصیلی تسهیلات و وام‌هایی در نظر گرفته است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، صندوق رفاه دانشجویان که زیر نظر وزارت علوم است، هرساله وام‌هایی نظیر وام تحصیلی، وام مسکن، وام ازدواج به دانشجویانی که در دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی تحصیل می‌کنند، پرداخت می‌کند. البته در نظر داشته باشید که برخی از این وام‌ها تنها به دوره‌های خاصی تعلق می‌گیرد.

دارا بودن شرایط عمومی برای تمامی دانشجویان الزامی است، اما در برخی مواقع بعضی از دانشگاه‌ها برای پرداخت وام به دانشجویان علاوه بر شرایط آموزشی، شرایط خاص دیگری هم در نظر می‌گیرند.

بنابراین بهتر است از تمامی اطلاعیه‌های مربوط به دریافت وام و تسهیلات مطلع باشید و سپس برای ثبت نام وام دانشجویی اقدام کنید.

شرایط عمومی دریافت وام دانشجویی تمامی دوره‌ها

دانشجویان برای دریافت وام دانشجویی باید تمامی شرایط عمومی که توسط معاونت امور دانشجویان در آئین نامه ذکر شده است را مطالعه کرده و در صورت داشتن تمامی شرایط از طریق سایت صندوق رفاه دانشجویی نسبت به ثبت نام اقدام کنند.

اعتقاد به اصول دین مبین اسلام و یا یکی از ادیان رسمی معرفی شده در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، دارا بودن اولویت نیاز مالی (به تشخیص معاونت محترم دانشجویی)، دارا بودن صلاحیت اخلاقی و رعایت شئون دانشجویی، عدم استفاده از بورس تحصیلی، کمک و یا وام مؤسسات دیگر، عدم اشتغال به کاری که مستلزم دریافت اجرت می‌باشد (به استثنای کار دانشجویی) و سپردن سند تعهد با ضامن معتبر جز شرایط عمومی دریافت وام دانشجویی است.

تمامی دانشجویان از مقطع کارشناسی تا دکتری می‌توانند از تسهیلات و وام‌های صندوق رفاه دانشجویی استفاده کنند.

شرایط آموزشی دریافت وام دانشجویی تمامی دوره‌ها

دانشجویان برای درخواست وام دانشجویی باید شرایط آموزشی دریافت وام را داشته باشند و سپس نسبت به ثبت نام برای وام‌ها و تسهیلات دانشجویی اقدام کنند.

تمام وقت بودن دوره آموزشی و اشتغال به تحصیل در سنوات تحصیلی مجاز برای استفاده از وام صندوق رفاه است.

تبصره ۱ - مرخصی تحصیلی مجاز تأیید شده توسط دانشگاه، جزو دوره تحصیلی دانشجو محاسبه نمی‌گردد.

تبصره ۲ - در موارد استثنایی با تأیید معاون دانشجویی دانشگاه، یک نیمسال به مدت وام‌ها اضافه نمی‌شود.

تبصره ۳ - در صورت عدم استفاده از وام دانشجویی توسط دانشجو، مدت مذکور جز سنوات تحصیلی وی محسوب خواهد شد و از باقی مانده مدت دوره می‌تواند استفاده کنند.

بسیاری از دانشجویانی که در زمان تحصیل برای اجاره مسکن، تغذیه و پرداخت شهریه در دانشگاه‌های شهریه پرداز با مشکل مالی مواجه می‌شوند.

شرایط اختصاصی دریافت وام دانشجویی دوره روزانه

مشروط نبودن دانشجو در دو نیم سال قبل در دوره‌های روزانه، تنها شرط اختصاصی برای گرفتن وام دانشجویی است.

این دانشجویان از طریق سایت صندوق رفاه دانشجویی می‌توانند مراحل ثبت نام خود را تکمیل کنند.

اما برای این شرط هم چند تبصره در نظر گرفته شده است، که دانشجویان بتوانند از وام دانشجویی استفاده کنند که در زیر شرح داده شده است.

تبصره ۱ - دانشجویان ورودی جدید در نیمسال اول و دوم تحصیلی، بدون احتساب معدل می‌توانند از وام دانشجویی بهره ببرند.

تبصره ۲ - دانشجویانی که در یک نیمسال مشروط تحصیلی اعلام شوند، می‌توانند حداکثر از نصف وام تحصیلی استفاده نمایند. این دسته از دانشجویان وام مسکن و حق اولاد خود را می‌توانند به صورت کامل دریافت کنند.

تبصره ۳ - دانشجویانی که دو نیمسال متوالی مشروط شوند از دریافت هرگونه وام در نیمسال بعد از مشروطی، محروم است.

تبصره ۴ - در صورت تشخیص کمیسیون موارد خاص یا شورای آموزش دانشگاه مبنی بر بلامانع بودن ادامه تحصیل دانشجو، پرداخت وام تحصیلی و مسکن نیز بلامانع است.

کد خبر 750977

دیگر خبرها

  • شرایط دریافت وام دانشجویی چیست؟
  • طغیانی:لغو معافیت مالیاتی به ضرر صندوق سرمایه‌گذاری ثابت است
  • تمدید طرح فجرانه کالابرگ الکترونیکی دور از انتظار نیست
  • شاوردیان: بعد از عملیات وعده صادق سودجویان به دنبال ایجاد بحران اقتصادی در کشور بودند
  • بخش خصوصی؛ امید ایران توانمند
  • طرح فجرانه کالابرگ الکترونیکی تمدید می‌شود؟
  • دولت روحانی چگونه سفره مردم را کوچک کرد؟
  • زمان واریز یارانه اردیبهشت ۱۴۰۳ اعلام شد
  • ۴۷۷ هزار خانوار کردستانی با کالابرگ الکترونیکی خرید کردند
  • وزارت رفاه: تا هفته آینده، برنامه دولت برای نحوه تداوم طرح کالابرگ اعلام می‌شود