Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-05-06@17:08:37 GMT

نظام رفاهی؛ حلقه مفقوده مدیریت کشور

تاریخ انتشار: ۱۱ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۹۴۲۹۴۹

نظام رفاهی؛ حلقه مفقوده مدیریت کشور

وقتی یک حلقه از یک مجموعه مفقود باشد، اجزای دیگر مجموعه بایستی وظیفه حلقه مفقوده را بر عهده بگیرند و این مسئله یکی از مشکلات اساسی مدیریت کشور است. نظام رفاهی به معنی مجموعه‌ای از برنامه‌های حمایتی دولت با هدف تامین حداقل نیازهای اساسی اقشار آسیب‌پذیر هیچوقت به رسمیت شناخته نشده است. متاسفانه فقدان نظام رفاهی مشخص و منسجم در کشور دو خسارت بزرگ در پی داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خسارت اول، مربوط به دستگاه‌ها و برنامه‌هایی می‌شود که برای انجام وظیفه این حلقه مفقوده بوجود آمدند. وزارت رفاه، سازمان بهزیستی، کمیته امداد، بنیاد مستضعفان، بنیاد مسکن، ستاد اجرایی از جمله سازمان‌هایی هستند که برای پر کردن خلاء نظام رفاهی کشور در تلاشند. مهمتر از تعدد دستگاه‌های حمایتی (فارغ از آثار زیان بار این تعدد)، سیاست‌های زیان‌باری است که به بهانه حمایت از مردم توجیه می‌شود که هر روز هم بر تعدادشان و عمق خسارتشان افزوده می‌شود.

در ادامه به تعدادی از این سیاست‌ها اشاره می‌کنیم.

الف-یارانه انرژی؛ یکی از مناقشه‌برانگیزترین سیاست‌های اقتصادی کشور، هزینه‌ای بیش از دو برابر کل بودجه را به خود اختصاص داده است! یعنی دولت ایران دو برابر مجموع سرمایه‌گذاری که هر ساله در بخش‌های آموزش، بهداشت، نیروی نظامی و انتظامی، زیرساخت‌ها و الخ می‌کند، به بنزین و برق و انرژی‌های دیگر یارانه می‌دهد. یارانه‌ای که ثروتمندان ۱۲ بار بیش از فقرا از آن بهره برده، مشوق توسعه صنایع انرژی‌بر شده و رونق قاچاق را در پی داشته است.

ب-حمایت از صنایع ناکارآمد به بهانه حفظ اشتغال؛ بسیاری از صنایع ناکارآمد صرفا بخاطر اشتغالی که ایجاد می‌کنند حتی با وجود زیان‌ده بودن مورد حمایت قرار می‌گیرند. بارها شنیده‌ایم که یکی از دلایل مهم حمایت از صنعت خودرو، حفاظت از شاغلان عنوان شده است. در حالی که وجود یک نظام رفاهی کارآمد، با حقوق بیکاری و آموزش فنّی رایگان می‌توانست جابه‌جایی نیروی کار، از صنایع ناکارآمد به صنایع کارآمد را تسهیل کند.

ج. در آخرین نمونه، می‌توان از توزیع ارز یارانه‌ای برای تامین کالاهای مورد نیاز مردم، از موبایل و خودرو گرفته تا گوشت و مرغ اشاره کرد! در واقع این سیاست‌ها هم مشروعیت خود را از نبود نظام رفاهی می‌گیرد. اگر نظام رفاهی کمربند ایمنی لازم برای حفاظت از اقشار آسیب‌پذیر را ایجاد کرده بود، دیگر سیاستمداران به بهانه حمایت از مردم در توزیع ارزهای کشور به یک سوم ارزش واقعی تعجیل نمی‌کردند.

یارانه هنگفت انرژی، حمایت از صنایع ناکارآمد و توزیع ارز یارانه‌ای، همه تا حد زیادی معلول فقدان نظام رفاهی کارآمد در کشور هستند. از این‌رو یکی از اصلاحات اساسی نظام حکمرانی کشور می‌تواند ایجاد یک نظام رفاهی کارآمد و منسجم باشد. برای این منظور اولا این خلاء بایستی به رسمیت شناخته شود و ثانیا با تعدیل و ترکیب برنامه‌های حمایتی موجود (یارانه نقدی، بیمه‌های تامین اجتماعی و ...) و بکارگیری برنامه‌های جدید، به سمت ایجاد یک نظام رفاهی کارآمد در خورد جامعه اسلامی حرکت کرد. منابعش از کجا تامین شود؟ از حذف دولت رفاه پنهان!

پی‌نوشت: احتمالا برای اولین بار در دنیا است که بخش خصوصی یک کشور خواهان از بین رفتن رانت بنگاه‌های اقتصادی و پرداخت مستقیم آن به مردم شده است! مسعود خوانساری، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران: "شناسایی افراد کم‌درآمد و نیازمند سخت نیست و دولت شش سال فرصت داشته است که این کار را انجام بدهد. اکنون هم می‌تواند این کار را انجام دهد و حذف ارز ترجیحی ۴۲۰۰ تومانی، با یارانه نقدی از اقشار آسیب‌پذیر حمایت کند."

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۹۴۲۹۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمایت از تولید راه تحقق شعار سال جهش تولید


به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، مرکز اصفهان ؛ مشاور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در امور بانوان و خانواده در بازدید از مجموعه صنایع دستی فیروزه کوبی در برخوار گفت: یکی از راه‌های تحقق شعار سال جهش تولید، حمایت از تولید و به دنبال آن قشر پر تلاش کارگر است همان مشارکت کردمرا به دنبال دارد.


نرگس بختیار خلج افزود: یکی از ظرفیت‌های مجموعه‌های صنایع دستی به خصوص این شرکت، اشتغال۷۰ درصدی بانوان است که صورت مستقیم در محیط کار و غیر مستقیم برای تولید آثار و صنایع دستی فعالیت می‌کنند.


قائم مقام مجموعه صنایع دستی گفت: در حال حاضر بیش از دو هزار و ۵۰۰ نفر به صورت مستقیم و غیر مستقیم در این مجموعه فعالیت می‌کنند.


علی اکبری افزود: این مجموعه ۸۸ نمایندگی در سراسر کشور و ۱۶ نمایندگی در کشور‌های همسایه دارد.


در این بازدید از تعدادی از کارگران نمونه این شرکت صنایع دستی تجلیل شد.

دیگر خبرها

  • راه‌اندازی واحد CRM در شرکت صنایع معادن و عمران رضوی
  • راهکار رفع ناترازی سوخت، اصلاح زیرساخت‌ها به‌منظور مصرف بهینه است/ لزوم حمایت از احداث صنایع پالایشی کوچک
  • حمایت از تولید راه تحقق شعار سال جهش تولید
  • عدم وجود نهاد مستقل تصمیم‌گیر، حلقه مفقوده هوشمندسازی انرژی
  • آموزش حلقه مفقوده حریم خصوصی در اینترنت
  • آموزش؛ حلقه مفقوده در دیابت/ سن مناسب برای انجام تست دیابت
  • آموزش حلقه مفقوده حریم خصوصی در اینترنت/ کشورها برای محفاظت از کودکان چه کردند؟
  • حوزه‌های علمیه در مقابل اهداف دشمن رسالت سنگینی دارند
  • صالحی عمران: نیازمند نظر کارفرمایان صنایع در تدوین برنامه‌های درسی هستیم
  • عدم وجود نهاد مستقل تصمیم‌گیر و مجری، حلقه مفقوده هوشمندسازی انرژی