Web Analytics Made Easy - Statcounter

حسین زاده گفت: ارز رانتی دولت روحانی مسبب گرانی‌های اخیر است لذا دولت سیزدهم چاره‌ای جز واقعی کردن قیمت‌های کالاهای اساسی و دادن یارانه آن‌ها به مصرف کنندگان حقیقی ندارد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ سعید حسین زاده، استاد دانشگاه رضوی و کارشناس مسائل اقتصادی در گفت‌وگو با صبح توس، اظهار کرد: هدفمندسازی یارانه ها در در دولت های مختلف نام های گوناگونی به خود گرفته اند اما موضوعی که بسیار مهم است روش و نحوه آن است که می تواند باعث مشکلات بیشتر اقتصادی یا راه حلی برای مهار تورم باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: بر اساس قوانین اقتصادی دولت ها باید بر اساس تورم ایجاد شده یا نرخ ارز بخشی از قیمت ها را تا چند درصد افزایش دهند اما متاسفانه در دولت گذشته به دلیل تدابیر اشتباه اقتصادی قیمت های کالاهای اساسی به صورت کاذب در یک حدی نگه داشته شدند که این امر باعث کسری بودجه شدید دولت شده است.

حسین زاده ضمن اشاره به اینکه مسبب گرانی های کالاهای اساسی، خالی کردن خزانه کشور، انباشت بدهی چند هزار میلیاردی برای کشور، میراث ارز رانتی دولت روحانی است، ادامه داد: از این رو دولت سیزدهم چاره ای جز واقعی کردن قیمت های کالاهای اساسی و دادن یارانه آن ها به مصرف کنندگان حقیقی نداشته است که این امر باعث از بین رفتن فسادها و رانت های ایجاد شده از تخصیص ارز ترجیحی می شود.

این استاد دانشگاه خاطر نشان کرد: نظام مالیاتی، نظام رفاهی و نظام یارانه ای کشور باید یکپارچه شود که افرادی که واجد شرایط دریافت یارانه، مالیات یا حمایت هستند در این نظام یکپارچه تعریف و مشخص شوند؛ علاوه بر آن زمانی که نظام مالیاتی و درآمدهای حاصل از آن شفاف باشد می توانید در نظام یارانه ای هزینه کنید لذا تنها راهی که می توان معیشت حداقلی و رفاه مردم را تامین کرد، ایجاد نظام یکپارچه مالیاتی- رفاهی است.

وی تصریح کرد: موضوع دیگری که طی سالیان گذشته کمتر به آن توجه شد و امروز حاصل آن بی تدبیری ها مشاهده می کنیم، عدم خودکفایی در بحث کالاهای اساسی است و این امر باعث شده هنوز کشورمان در تامین بسیاری از کالاهای اساسی هنوز با مشکل مواجه باشد و تامین آن ها وابسته به واردات شوند و زمانی که قیمت این کالاها به هر دلیلی مانند جنگ روسیه و اوکراین به صورت جهانی بالا رود، تاثیر آن را در داخل کشور شاهد باشیم.

حسین زاده خاطر نشان شد: جهت ایجاد ثبات قیمت ها در کالاهای اساسی و کم کردن فشارهای معیشتی به مردم، دولت سیزدهم بحث خودکفایی در کالاهای اساسی را نیز باید در میان مدت دنبال کند.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: کالاهای اساسی حسین زاده قیمت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۸۰۴۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این دو کالای اساسی مشمول ارز ترجیجی شد

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از فارس، بر اساس مصوبه هیئت وزیران برنج و روغن خام در فهرست کالاهای مشمول ارز ۲۸۵۰۰ تومانی قرار گرفت.

بر اساس اصلاحیه مصوبه هیئت وزیران برنج و روغن به فهرست کالاهای مشمول دریافت ارز ترجیحی ۲۸۵۰۰ تومانی در سال ۱۴۰۳ اضافه شد.

در فهرست قبلی انواع گوشت تازه یا سرد کرده گوساله و گوسفند، گندم معمولی، جو، ذرت دامی، دانه سویا، دانه کلز، دانه پنبه، دانه آفتابگردان برای روغن کشی، دانه گلرنک، شکر تصفیه شده، کنجاله سویا، کنجاله پنبه، کنجاله آفتابگردان، کنجاله کلزا، کنجاله گلرنگ، کود سوپرفسفات، کود کلریدو پتاسیم، کود سولفات پتاسیم، فسفات دی آمینیوم، مولدهای دام و طیور آبزیان و مواد ژنتیکی مشمول دریافت ارز ترجیحی برای سال ۱۴۰۳ اعلام شد.

چرا برنامه دولت برای تخصیص ارز برنج رسما اعلام نمی‌شود؟

در فهرست قبلی برنج و روغن از فهرست کالاهای مشمول ارز ترجیحی حذف شده بود که با پیگیری مسئولان وزارتخانه جهاد کشاورزی دوباره مشمول ارز ۲۸۵۰۰ تومانی شد.

بنابر آمار گمرک جمهوری اسلامی سالانه ۱۴ تا ۱۶ میلیارد دلار به واردات کالاهای اساسی اختصاص می‌یابد.

کارشناس کشاورزی ابراهیم مرادزاده می‌گوید که واردات این دو محصول با ارز ارزان باعث تعادل قیمت آنها در بازار می‌شود که اختصاص ارز گرانتر امکان داشت قیمت ها را در بازار بالاتر ببرد.

کشور سالانه حدود یک میلیون تن برنج وارد می‌کند و ۹۰ درصد نیاز روغن را از طریق واردات تامین می‌کند.

کد خبر 849594 برچسب‌ها ارز - بازار داخلی روغن برنج کالاهای اساسی

دیگر خبرها

  • مصارف مهم مالیات در کشور به چه صورت است؟
  • قیمت کالاهای اساسی؛ گوشت چند شد؟ +جدول
  • این دو کالای اساسی مشمول ارز ترجیجی شد
  • تمدید طرح فجرانه کالابرگ الکترونیکی دور از انتظار نیست
  • ذخیره‌سازی ۱۵۰۰ تن مرغ منجمد در لرستان
  • ذخیره سازی ۱۵۲۰ تن گوشت و مرغ منجمد در لرستان
  • طرح فجرانه کالابرگ الکترونیکی تمدید می‌شود؟
  • دلایل ردصلاحیت روحانی علنی می‌شود/ سخنگوی حزب اعتدال و توسعه: رئیس دولت دوازدهم برای حفظ شأن شورای نگهبان این کار را می‌کند
  • سیاست ارزی غلط بانک مرکزی باعث کم اثر شدن رشد اقتصادی/قیمت کالاهای اساسی با قیمت ارز آزاد مچ شده است
  • آیا سیل امارات عاملی برای گرانی کالاهای وارداتی می‌شود؟